Mitsubishi Motors doneert snelladers aan Fastned 

Amsterdam, 19 november 2014. Mitsubishi Motors doneert vijf multi-standard snelladers aan Fastned, het bedrijf dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. Mitsubishi Motors wil met dit gebaar het elektrisch rijden in Nederland stimuleren. Station Knorrestein, waar 2 van de 5 snelladers zijn geplaatst, wordt vandaag officieel geopend door burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Zoetermeer, in bijzijn van Marco de Lange, Managing Director van Mitsubishi Motor Sales Nederland en oprichters Bart Lubbers en Michiel Langezaal van Fastned.  

Op de verzorgingsplaatsen Knorrestein (A12 Utrecht > Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer) en Elsgeest (A44, Den Haag > Amsterdam, ter hoogte van Oestgeest) zijn door Fastned onlangs twee snellaadstations gerealiseerd. Mitsubishi Motors zocht naar een geschikte manier om snelladers te doneren aan Nederland en kwam zo bij Fastned terecht. Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations en zal de laders in bedrijf nemen en onderhouden. Mitsubishi Motors en Fastned delen de missie om elektrisch rijden in Nederland verder te stimuleren.

Mitsubishi Motors is dit jaar precies 40 jaar actief in Nederland en een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Begin 2010 introduceerde Mitsubishi Motors de eerste snellaadbare, massa-geproduceerde elektrische auto in Nederland: De Mitsubishi i-MiEV. Dit was de opmaat voor het commerciële succes van de Mitsubishi Outlander PHEV. De Nederlandse doelstellingen op het gebied van elektrisch rijden en het bijbehorende stimuleringsklimaat zorgen er mede voor dat de elektrische auto’s van Mitsubishi het erg goed doen in Nederland.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's snel kunnen laden met 100% groene stroom. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Fastned’s doel is om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 85 snellaadstations operationeel in Nederland en Duitsland. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.

De bouw van een Europees netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto’s. Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Voor meer informatie ga naar www.fastned.nl.