Mitsubishi Motors doneert snelladers aan Fastned 

Amsterdam, 19 november 2014. Mitsubishi Motors doneert vijf multi-standard snelladers aan Fastned, het bedrijf dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. Mitsubishi Motors wil met dit gebaar het elektrisch rijden in Nederland stimuleren. Station Knorrestein, waar 2 van de 5 snelladers zijn geplaatst, wordt vandaag officieel geopend door burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Zoetermeer, in bijzijn van Marco de Lange, Managing Director van Mitsubishi Motor Sales Nederland en oprichters Bart Lubbers en Michiel Langezaal van Fastned.  

Op de verzorgingsplaatsen Knorrestein (A12 Utrecht > Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer) en Elsgeest (A44, Den Haag > Amsterdam, ter hoogte van Oestgeest) zijn door Fastned onlangs twee snellaadstations gerealiseerd. Mitsubishi Motors zocht naar een geschikte manier om snelladers te doneren aan Nederland en kwam zo bij Fastned terecht. Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations en zal de laders in bedrijf nemen en onderhouden. Mitsubishi Motors en Fastned delen de missie om elektrisch rijden in Nederland verder te stimuleren.

Mitsubishi Motors is dit jaar precies 40 jaar actief in Nederland en een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Begin 2010 introduceerde Mitsubishi Motors de eerste snellaadbare, massa-geproduceerde elektrische auto in Nederland: De Mitsubishi i-MiEV. Dit was de opmaat voor het commerciële succes van de Mitsubishi Outlander PHEV. De Nederlandse doelstellingen op het gebied van elektrisch rijden en het bijbehorende stimuleringsklimaat zorgen er mede voor dat de elektrische auto’s van Mitsubishi het erg goed doen in Nederland.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com