Fastned breidt uit naar de stad

Overeenkomst voor de bouw van vijf snellaadstations in Den Haag

Amsterdam, 19 november 2015. Vandaag maakt Fastned bekend een samenwerking aan te gaan met de gemeente Den Haag voor de bouw van vijf snellaadstations in de stad. Daarmee breidt Fastned haar netwerk van snellaadstations uit naar stedelijke locaties. Fastned en de gemeente spelen hiermee in op de behoefte van de elektrische rijder om overal zo snel mogelijk te kunnen laden. De gemeente Den Haag voorziet een snelle groei van het aantal elektrische auto’s en tekende gisteren een overeenkomst met Fastned voor de bouw van vijf snellaadstations in de stad in 2016. Fastned heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren.

Fastned bouwt 's werelds eerste netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto's binnen 20 minuten kunnen opladen. Langs de snelweg heeft het bedrijf nu 44 stations operationeel en met de bouw van één station per week neemt dit aantal snel toe. Door ook in steden stations te realiseren speelt Fastned in op het toenemende aantal elektrische auto’s in de stad en de behoefte om ook daar snel te kunnen opladen. Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: “Stations in de stad maken ons netwerk compleet. Mensen willen hun auto opladen waar de accu leeg gaat en dat kan net zo goed in de stad zijn als langs de snelweg. Daarnaast heeft het overgrote deel van Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat maakt publieke snellaadstations onmisbaar. Den Haag snapt dat heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.”

Tom de Bruijn, wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu van de gemeente Den Haag: “Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Een goede ontwikkeling die de gemeente Den Haag zoveel mogelijk stimuleert, want elektrisch vervoer is schoon en goedkoop. Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. De vijf nieuwe snellaadstations zijn in dat opzicht een geweldige aanwinst voor Den Haag. Ik ben blij met het contract met Fastned en heb er alle vertrouwen in dat dit zal resulteren in een uitstekende samenwerking.”

In tegenstelling tot de publieke laadpalen waar maximaal twee auto’s per dag kunnen laden, biedt een volledig Fastned station een laadcapaciteit tot wel 150 auto’s per dag. De snellaadstations zullen worden gebouwd langs drukke uitvalswegen.

“Stations in de stad maken ons netwerk compleet. Mensen willen hun auto opladen waar de accu leeg gaat en dat kan net zo goed in de stad zijn als langs de snelweg. Daarnaast heeft het overgrote deel van Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat maakt publieke snellaadstations onmisbaar. Den Haag snapt dat heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.„ Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned
“Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Een goede ontwikkeling die de gemeente Den Haag zoveel mogelijk stimuleert, want elektrisch vervoer is schoon en goedkoop. Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. De vijf nieuwe snellaadstations zijn in dat opzicht een geweldige aanwinst voor Den Haag. Ik ben blij met het contract met Fastned en heb er alle vertrouwen in dat dit zal resulteren in een uitstekende samenwerking.„ Tom de Bruijn, wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu van de gemeente Den Haag

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. In de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Voor meer informatie en/of een interview met een van de oprichters, Bart Lubbers of Michiel Langezaal, kun je contact opnemen met Kyra Hartlief, zie de gegevens hieronder.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com