Fastned laat snelle groei zien van snellaadmarkt

340% omzetgroei en 374% volumegroei in het vierde kwartaal van 2015

Amsterdam, 18 januari 2016. De omzet van Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, is in het laatste kwartaal van 2015 toegenomen met ruim 340% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014. De afzet (kWh) steeg met 374%. De groei laat zien dat er toenemende behoefte is om snel te laden bij laadstations direct langs de snelweg. Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland groeide vorig jaar met 37%.

Fastned groeit zowel door een stijging van de hoeveelheid geladen kWh per klant als door de toename van het aantal stations. Het volume in het vierde kwartaal is iets sneller gegroeid dan de omzet, omdat eind vorig jaar een aanbieding is geïntroduceerd waarbij nieuwe klanten de eerste maand gratis kennis kunnen maken met snelladen bij Fastned.

Op dit moment heeft Fastned 50 stations operationeel, waarvan 11 stations in het vierde kwartaal van 2015 werden gerealiseerd. De stations hebben een uptime van 99,99%.

Naast de stations langs de snelweg is Fastned hard aan het werk om haar netwerk uit te breiden naar steden. Zo sloot Fastned in november een overeenkomst met de Gemeente Den Haag voor de bouw van vijf snellaadstations. Daarnaast werkt Fastned aan de uitrol van haar netwerk naar de rest van Europa

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. In de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com