Landelijk netwerk van snellaadstations een feit

Fastned opent 50ste snellaadstation langs de snelweg

Amsterdam, 20 januari 2016. Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s kunnen laden, opent vandaag in Zeeland haar 50ste station langs de snelweg. Hiermee is landelijke dekking een feit. Met dit netwerk geeft Fastned elektrische rijders de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Oud-premier Jan Peter Balkenende zal samen met wethouder Derk Alssema van de Zeeuwse gemeente Goes het station vandaag officieel voor geopend verklaren.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We zijn de eerste speler die op deze manier een netwerk van 100% groene snellaadstations uitrolt op A-locaties langs de snelweg. Dit zorgt ervoor dat Nederland internationaal een van de koplopers is op het gebied van elektrisch rijden. En dit is pas het begin. In Nederland gaan we in totaal 200 stations langs de snelweg bouwen en daarnaast werken we aan stations in en rond de grote steden. De vervolgstap is om het netwerk uit te breiden naar de rest van Europa.”

“Oud-premier Jan Peter Balkenende: “Het is goed dat dit netwerk van laadstations nu wordt gebouwd; met de komst van deze laadinfrastructuur is de elektrische auto binnen een aantal jaar voor velen een interessante optie. Fastned is wat dat betreft de startmotor van de duurzame mobiliteit.”

Tijdens de klimaattop in Parijs sprak de wereldgemeenschap af om de economie deze eeuw nog klimaatneutraal te maken. Elektrische auto’s zijn een cruciale technologie om het wegverkeer schoon te maken en deze doelstelling te realiseren. Door snellaadstations te bouwen die uitsluitend groene stroom leveren, brengt Fastned een 100% elektrische en duurzame toekomst dichterbij. Tegelijk levert Fastned een bijdrage aan het Energieakkoord, waarin ook gestuurd wordt op elektrisch vervoer en het scheppen van groene banen.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. In de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com