Fastned start beperkte uitgifte van certificaten van aandelen

En noteert per vandaag aan nieuwe effectenbeurs Nxchange

Amsterdam, 14 april 2016. Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, start vandaag een beperkte uitgifte van certificaten van aandelen ter financiering van nieuwe stations in binnen- en buitenland. De uitgifte zal plaatsvinden via de nieuwe pan-Europese beurs Nxchange die vandaag haar deuren opent. De notering van Fastned aan NPEX is per direct opgeschort waardoor alle certificaten Fastned vanaf vandaag aan Nxchange staan genoteerd. In deze emissie zullen 650.000 nieuwe certificaten van aandelen worden uitgegeven. De verwachte uitgifteprijs ligt tussen de 10 en 15 euro per certificaat. Inschrijven is mogelijk van 14 april tot en met 19 mei via de websites van Fastned en Nxchange. 

Fastned is momenteel gefinancierd met 5,5 miljoen euro aan kapitaal en 12,5 miljoen euro aan converteerbare leningen. Daarnaast heeft mede-oprichter Bart Lubbers via zijn holding een garantie van 5 miljoen euro afgegeven ter dekking van de operationele kosten tot eind 2018.

Middels deze uitgifte wil Fastned nieuw kapitaal ophalen ter financiering van de bouw van nieuwe stations in Nederland en verdere expansie naar Europa. Fastned heeft als ambitie om in 2020 een pan-Europees netwerk van snellaadstations te exploiteren waar auto’s van alle merken kunnen laden. Hiermee speelt Fastned in op de snel groeiende markt van elektrische auto’s. Nagenoeg alle grote autofabrikanten hebben voor de komende jaren elektrische auto’s aangekondigd met een range van 200 tot 500km.

Fastned maakt de stap naar Nxchange omdat deze Europese beurs goed aansluit bij de Europese expansieplannen van Fastned. Nxchange opereert (net als Euronext) onder vergunning van de AFM als gereglementeerde markt. Door deze overstap naar een gereglementeerde markt kunnen meer partijen investeren in Fastned. De verwachting is dat Fastned hierdoor makkelijker kapitaal kan aantrekken en dat de verhandelbaarheid van de certificaten zal toenemen.

Mede-oprichter van Fastned Bart Lubbers: “Fastned wil snel groeien en heeft daarvoor kapitaal nodig. De nieuwe Nxchange beurs is hiervoor het juiste platform. Het gereglementeerde karakter maakt het nu ook voor institutionele partijen mogelijk om te investeren. Dat is mooi, want een investering in Fastned is een investering in duurzame infrastructuur; precies waar veel partijen nu naar op zoek zijn.”

Nxchange directeur Marleen Evertsz: “We zijn blij met Fastned als eerste listing op Nxchange. We hebben deze beurs ontwikkeld precies voor dit soort bedrijven met een grote community die ambitieuze groeiplannen hebben en op zoek zijn naar financiering. Via Nxchange kunnen ze een hun eigen community aanspreken en uitbouwen om de financiering hiervan te realiseren waarbij Nxchange zorgt dat veiligheid en transparantie gewaarborgd worden in een gereguleerde omgeving.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl of www.nxchange.com. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned. Contactperson Nxchange: Carolien Pors, carolien@porscommunicatie.nl, tel nr +31 (0)6-10650 334.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's snel kunnen laden. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 84 snellaadstations operationeel in Nederland en Duitsland. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.

De realisatie van een Europees netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto’s. Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Voor meer informatie ga naar www.fastned.nl.