Fastned gaat samenwerking aan met The New Motion 

Snelladen bij Fastned nu ook mogelijk met The New Motion pas

Amsterdam, 10 mei 2016. Vanaf vandaag is het mogelijk om met de pas van The New Motion te laden bij Fastned. Na het eenmalig invoeren van het betreffende pasnummer in de Fastned app kunnen EV-rijders gemakkelijk laadsessies starten en stoppen met de Fastned app. Betalen gebeurt automatisch via de verzamelfactuur van The New Motion, wat scheelt in de administratie.

Fastned CEO Michiel Langezaal: “Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker. Daarbij draait het allemaal om gemak en vrijheid. Door de koppeling met The New Motion, de grootste aanbieder van laadpassen in Nederland, verminderen we de administratieve last van EV rijders. En hebben ze de vrijheid om overal naartoe te kunnen rijden.”

Sytse Zuidema, CEO van The New Motion: “Onze focus op de continue uitbreiding van het aantal laadpunten in Europa, en het gemak van de afwikkeling, wordt door onze klanten hoog gewaardeerd. Door de samenwerking met Fastned zorgen we dat The New Motion ook in Nederland het meest uitgebreide netwerk van laadpunten blijft ondersteunen. Wij zijn dan ook erg blij dat berijders met een pas van The New Motion nu ook kunnen betalen bij het snellaadnetwerk van Fastned.”

De koppeling is al operationeel dus EV-rijders met een The New Motion pas kunnen direct gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheid. MultiTankCard en Travelcard koppelden vorig jaar hun tankkaarten al aan het snellaadnetwerk van Fastned.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Actueel nieuws over Fastned

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, is sinds vorige week (donderdag 14 april 2016) genoteerd aan de Pan-Europese effectenbeurs Nxchange. En is diezelfde dag gestart met een beperkte uitgifte van certificaten van aandelen ter financiering van nieuwe stations in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

207506 image persbericht newmotion f6e4b5 large 1462807661
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com