Fastned haalt ruim 3 miljoen euro op via Nxchange 

 

Amsterdam, 23 mei 2016. Fastned, dat bouwt aan een pan-Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in de eerste vijf weken van haar notering aan de nieuwe beurs Nxchange 3,07 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald. Hiervoor zijn 307.473 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven tegen een uitgiftekoers van 10,00 euro per certificaat.

Fastned exploiteert in Nederland nu al een netwerk van 50 snellaadstations. De omzet van deze stations stijgt maandelijks met meer dan 10%. Met steeds meer elektrische rijders in Nederland en omringende landen is er een grote behoefte aan uitbreiding van dit netwerk. Het nieuwe kapitaal zal daarom worden aangewend voor de ontwikkeling van locaties langs snelwegen, in de grote steden en in het buitenland.

 

Fastned speelt in op de trend van fossiele naar elektrische auto's. Drijvende kracht is de snel dalende prijs van accu’s. Automerken als Tesla, Nissan, Opel, Audi en Volkswagen brengen de komende twee jaar elektrische auto’s op de markt met meer dan 300km range die supersnel kunnen laden. Met een Europees netwerk van snellaadstations maakt Fastned het mogelijk om met een elektrische auto van welk merk dan ook gemakkelijk grote afstanden af te leggen.

 

Snellaadstations zijn daarnaast van belang voor de alleen in Nederland al meer dan 6 miljoen huishoudens die geen eigen oprit hebben en zijn aangewezen op publieke laadinfrastructuur. Deze mensen kunnen met deze nieuwe generatie auto’s en snellaadstations in 20 minuten voldoende stroom laden om een week te kunnen rijden. Snellaadstations in en rondom de grote steden van China laten vandaag al zien dat dit elektrische auto’s voor een veel grotere groep toegankelijk maakt.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

208789 fastned%20snellaadstation rgb c5b1c1 large 1463476838
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com