Snelladen bij Fastned nu ook mogelijk met laadpassen van EV-Box en ANWB

Amsterdam, 11 juli 2016. Vanaf vandaag kunnen ook de laadpassen van EV-Box en ANWB als betaalmethode gekoppeld worden aan de Fastned app. Met deze koppeling kunnen EV-rijders nu met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned. 

Na het eenmalig invoeren van het betreffende pasnummer in de Fastned app kunnen EV-rijders gemakkelijk laadsessies starten en stoppen met de Fastned app. Betalen gebeurt automatisch via de verzamelfactuur, wat scheelt in de administratie. De koppeling is reeds operationeel dus EV-rijders met een pas van EV-Box en ANWB kunnen direct gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheid. 

Kristof Vereenooghe van EV-Box: “Door middel van slimme, kwalitatieve laadoplossingen met een groot gebruiksgemak willen we de revolutie van duurzaam vervoer versnellen. Het snellaadnetwerk van Fastned is onderdeel van die versnelde revolutie, we vinden het daarom erg fijn dat we dit netwerk nu ook toegankelijk hebben gemaakt voor EV-Box pashouders.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

216933 image persbericht evbox anwb ddcbe5 large 1467898454
208789 fastned%20snellaadstation rgb c5b1c1 large 1463476838
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's snel kunnen laden met 100% groene stroom. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Fastned’s doel is om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 85 snellaadstations operationeel in Nederland en Duitsland. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.

De bouw van een Europees netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto’s. Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Voor meer informatie ga naar www.fastned.nl.