Fastned introduceert snelladen voor 19 cent per kWh

Amsterdam, 22 juli 2016. Met het nieuwe Fastned Power abonnement kan iedereen bij Fastned snelladen voor de prijs van groene stroom thuis. Hiermee maakt Fastned elektrisch rijden ook financieel aantrekkelijk voor de 75% van de huishoudens in Nederland zonder eigen oprit. Zo wordt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar.

Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Mensen met een elektrische auto én een eigen oprit kunnen thuis groene stroom laden voor 19 cent per kWh. Mensen zonder oprit zijn vaak aangewezen op langzame publieke laadvoorzieningen. Fastned wil dat alle elektrische rijders toegang hebben tot snelle en betaalbare laadinfrastructuur. Met de introductie van het Power abonnement nemen we vandaag al een voorsprong op de toekomst en maken we elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar. Het is een volgende stap om de transitie naar elektrisch rijden verder te versnellen.”

Met het Fastned Power abonnement kunnen elektrische rijders voor 19 cent per kWh snelladen bij alle - inmiddels 51 - Fastned stations. Daarnaast geldt een maandtarief van 24 euro per maand. Fastned rekent geen startkosten, geen kosten voor een pasje, en geen andere verborgen kosten.

De maandelijkse kosten van 24 euro zijn vergelijkbaar met een laadpunt thuis. De kosten van een eigen laadpaal inclusief installatie bedragen gemiddeld 1.500 euro. Daar komen vaak nog maandelijkse abonnementskosten van de leverancier bij (5 euro per maand), plus waar nodig onderhoudskosten en reparatiekosten. Voor hetzelfde bedrag kan een EV-rijder meer dan 6 jaar lang een Power abonnement afsluiten bij Fastned.

Het abonnement is gemakkelijk af te sluiten via de website van Fastned: www.fastned.nl en kan maandelijks opgezegd of gewijzigd worden.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

208789 fastned%20snellaadstation rgb c5b1c1 large 1463476838
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's kunnen laden. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto’s in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 73 snellaadstations operationeel in Nederland en 1 station in Duitsland. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.

De realisatie van een netwerk van Europees snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto’s. Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind.” www.fastned.nl