Exponentiële groei Fastned zet door

Bouwer Europees snellaadnetwerk maakt halfjaarcijfers bekend

Amsterdam 28 juli 2016.

Highlights van het eerste half jaar:

  1. 368% afzetgroei t.o.v. eerste helft van 2015
  2. 256% omzetgroei t.o.v. eerste helft van 2015 (verschil tussen afzet- en omzetgroei is grotendeels gevolg van introductie 1e maand gratis laden)
  3. 7% maand-op-maand groei van aantal klanten gedurende de laatste 6 maanden
  4. Succesvolle emissie van EUR 3,07 miljoen aan certificaten van aandelen via effectenbeurs Nx'change
  5. Deal met Nissan uitgebreid van 2 jaar naar 4 jaar gratis laden bij Fastned
  6. Alle 50 stations voorzien van Tesla adapters
  7. Samenwerking met de NS voor stedelijke locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
  8. Koppeling van laadpassen van The New Motion, EV-Box en ANWB met de Fastned app
  9. Uptime van de stations van 99,99%

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We kijken terug op een half jaar waarin de groei in omzet, volume en klanten exponentieel blijft toenemen. In de eerste helft van dit jaar zagen we een omzetstijging van 10% per maand, de afzet steeg gemiddeld met 11% per maand, en het aantal geregistreerde klanten groeide gemiddeld 7% per maand. Doordat er het afgelopen half jaar geen nieuwe stations werden toegevoegd, is deze groei volledig gedreven door meer klanten die vaker laden en meer stroom afnemen bij de bestaande stations. Fastned is aantrekkelijk voor elektrische rijders vanwege het dekkende netwerk (50 stations operationeel), zeer betrouwbare service (99,99% uptime per station) en transparante, aantrekkelijke prijzen. Daarnaast hebben we in onze app integratie gerealiseerd met laadpas aanbieders zoals The New Motion, EV-Box en de ANWB, waardoor laden bij Fastned nog gemakkelijker is geworden. Tot slot hebben we onze markt in maart feitelijk verdubbeld door het plaatsen van Tesla adapters op alle stations. Waar Tesla’s voorheen met 11kW tot 22kW konden laden, kunnen ze nu bij Fastned laden met een snelheid van 50 kW. Hierdoor zien we het aantal Tesla’s op de stations flink toenemen.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

208789 fastned%20snellaadstation rgb c5b1c1 large 1463476838
Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com