Fastned introduceert routeplanner voor EV-rijders

Amsterdam, 21 november 2016. Fastned introduceert vandaag een routeplanner waarmee rijders van elektrische auto’s de snelste route kunnen plannen naar hun bestemming inclusief snelladen onderweg. De routeplanner presenteert een volledig uitgewerkte route inclusief de oplaadtijd die nodig is om met voldoende range op de plaats van bestemming te komen. De routeplanner is gratis beschikbaar op mobiel, tablet en desktop.

Het algoritme van de routeplanner is specifiek ontwikkeld voor Fastned snellaadstations. Zo wordt een optimale route berekend op basis van de range en efficiëntie van de elektrische auto, het verkeer, de ligging van Fastned stations, en de laadcurve van de Fastned snelladers. Daarnaast wordt de routeplanner automatisch geupdate als er nieuwe Fastned stations gebouwd worden. De routeplanner is nog in Beta-fase. Fastned werkt door aan het optimaliseren van de functionaliteit van de routeplanner.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Fastned streeft ernaar om de ervaring van elektrisch rijden beter en betrouwbaarder te maken. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de uitbreiding van het aantal snellaadstations en de garantie dat je altijd bij ons kunt laden. In combinatie met de Fastned Routeplanner wordt elektrisch rijden en snelladen bij Fastned een nog betere ervaring. En hoe meer je gebruik maakt van Fastned, hoe goedkoper het wordt. Zo rijd je met het Power abonnement al voor 19 cent per kWh op 100% groene stroom uit Nederland.”

De Fastned Routeplanner is nog in beta en te bereiken via route.fastned.nl (desktop, tablet, mobiel) en in de Fastned app (iOS en Android).

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com