Fastned en de gemeente openen eerste overdekte snellaadstation in Den Haag

Amsterdam, 1 december 2016. Fastned en de gemeente Den Haag, openen vandaag het eerste overdekte snellaadstation in de stad. Het gaat om het station aan de Leidsestraatweg in Den Haag, vlakbij de kruising met de Benoordenhoutseweg. Een primeur voor zowel Fastned als Den Haag. Door de ontwikkeling van snelle laadstations in de stad spelen Fastned en de gemeente Den Haag in op de behoefte van de elektrische rijder om overal zo snel mogelijk te kunnen laden. Wethouder Tom de Bruijn van de gemeente Den Haag en Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned verklaren het Fastned ‘Station ten Bosch’ dat vlakbij Paleis Huis ten Bosch ligt vandaag officieel voor geopend.

Fastned heeft met 56 stations langs de Nederlandse snelweg inmiddels landelijke dekking en breidt nu haar netwerk uit naar stedelijke locaties. Hiermee speelt Fastned in op de toenemende vraag naar snelle laadinfrastructuur voor de grote aantallen elektrische auto’s die de komende jaren de weg op zullen komen.

Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: “Stations in de stad maken ons netwerk compleet. Mensen willen hun auto opladen waar de accu leeg gaat en dat kan net zo goed in de stad zijn als langs de snelweg. Daarnaast heeft het overgrote deel van Nederlanders geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat kan bij Fastned voor dezelfde prijs als thuis: 19 cent per kilowattuur. Dit maakt elektrisch rijden interessant voor iedere Nederlander.  Den Haag snapt dit heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.”

Tom de Bruijn, wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu van de gemeente Den Haag: “Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Een goede ontwikkeling die de gemeente Den Haag zoveel mogelijk stimuleert, want elektrisch vervoer is schoon en goedkoop. Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. De uitrol van een netwerk van snellaadstations in de stad is in dat opzicht een geweldige aanwinst voor Den Haag. Ik hoop dat we hiermee een voorbeeld kunnen zijn voor andere gemeenten.”

Fastned bouwt de komende tijd in totaal 5 stedelijke stations in Den Haag en heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden snellaadstations te realiseren. Bij alle Fastned stations kunnen alle typen volledig elektrische auto’s (inclusief Tesla’s) de accu supersnel opladen. De stroom van de stations is groene stroom van zon en wind.

231059 fastned%20station%20ten%20bosch e3b7fe original 1480499267

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com