Fastned haalt in recordtijd 2,5 miljoen Euro op

Amsterdam, 5 december 2016. Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen, heeft in een weekend 2,5 miljoen Euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Het geld zal gebruikt worden voor de uitbreiding van het netwerk van snellaadstations.

Vanaf afgelopen vrijdag 09.00 uur kon worden ingeschreven op de obligaties. Op maandagochtend om 12.10 uur was de obligatie volledig ingetekend. De uitgifte was beperkt tot 2,5 miljoen Euro. Gezien het enorme succes is Fastned voornemens om binnenkort opnieuw obligaties uit te geven.

Oprichter Bart Lubbers: “Het grote publiek heeft vertrouwen in elektrisch rijden. Steeds meer mensen willen meebouwen aan deze schone toekomst. Ze onderschrijven daarmee de bewogen oproep van Jan Terlouw van afgelopen woensdag bij DWDD. Een fantastische ontwikkeling.”

Fastned laat zien dat het kan. Het toonaangevende Amerikaanse blog Cleantechnica schreef afgelopen vrijdag:

“Ford, Volkswagen Group, BMW Group, and Daimler are entering into the race with joint plans to develop 400 sites by 2020. However, Fastned has already built 55 stations throughout the Netherlands and, on December 1, announced the opening of Europe’s 1st Urban Fast Charging Station in The Hague, Holland.”

Fastned heeft inmiddels 57 stations operationeel (waarvan 55 langs de snelweg, het aantal waaraan wordt gerefereerd door Cleantechnica) en werkt aan uitbreiding van haar netwerk langs de snelweg, in steden en in omringende landen. Hiermee speelt Fastned in op de snelgroeiende markt van elektrische auto’s.

223731 fastned 4 rgb 9e0ecc large 1473164711

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com