Fastned breidt uit naar Duitsland

Laadbedrijf zet volgende stap naar realisatie van een pan-Europees netwerk

Amsterdam, 19 april 2017. Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, breidt uit naar Duitsland. Vandaag maakt Fastned bekend dat de eerste 14 Duitse locaties zijn verworven. Het betreft locaties voor stations met meerdere snelladers welke geschikt zijn voor de volgende generatie elektrische auto’s die kunnen laden op een vermogen van 150 kW tot 350 kW. Het worden de eerste stations in Duitsland die toegankelijk zijn voor alle automerken en waar in 15 minuten tot 500 kilometer range geladen kan worden. Fastned committeert zich ertoe om de stations te openen voor de introductie van belangrijke nieuwe elektrische auto’s, zoals de Audi Q6 e-tron, Volkswagen I.D., Porsche Mission E, Tesla Model 3 en de Jaguar I-PACE.

Fastned is concessionair voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en heeft momenteel 60 stations operationeel. Op deze locaties verkoopt Fastned stroom aan elektrische rijders. De omzet van Fastned groeit al twee jaar zeer snel met 10% maand-op-maand.

Fastned werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van locaties buiten Nederland. Voor de realisatie van snellaadstations benadert Fastned (lokale) overheden en private partijen die over kwalitatief hoogwaardige locaties vlak langs de snelweg beschikken. Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. Hiermee zet Fastned concrete stappen in de ontwikkeling van een pan-Europees snellaadnetwerk waar alle elektrische auto’s snel kunnen laden.  

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We staan aan de vooravond van de ‘Autowende’ van fossiel naar elektrisch. Dit gaat gepaard met een transitie van tankstations naar snellaadstations waar elektrische auto’s supersnel kunnen opladen. Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.”

Fastned werkt voor de locaties in Duitsland samen met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung (Lu.pe).

Vincent Van der Valk, Directeur Van der valk Deutschland GmbH: “Zowel Van der Valk als Fastned richt zich op mensen die onderweg zijn. Onze hotels zijn gelegen in de buurt van belangrijke verbindingswegen en deze locaties zijn daarmee ook interessant voor Fastned. Dit vormt de basis voor onze samenwerking. We zijn blij dat we deze kwalitatieve laadvoorzieningen binnenkort aan onze gasten en passanten kunnen aanbieden terwijl wij er verder geen omkijken naar hebben. Fastned regelt alles, zorgt dat de laders het altijd doen. En andersom kan de EV-rijder uiteraard ook gebruik maken van de voorzieningen van Van der Valk. Een duidelijke win-win.”

Elmar Lutzenberger, Managing Partner Lutzenberger Projektentwicklung: “Wij ontwikkelen al sinds 2001 verzorgingsplaatsen langs Duitse snelwegen ten behoeve van automobilisten. Het is duidelijk dat elektrische auto’s een onderdeel zijn van toekomstige mobiliteit. Daarom vind ik het belangrijk dat er nu ook goede snellaadstations op mijn locaties komen. Fastned is een leidende partij in deze markt en biedt zeer kwalitatieve laaddiensten.”  

Marius Hahn, burgemeester van de gemeente Limburg an der Lahn: "We zijn blij met het commitment van Fastned in Limburg. Voor ons is dit een kans om elektrische mobiliteit te stimuleren. Met de komst van het Fastned snellaadstation maken we elektrisch rijden aantrekkelijker in het gebied tussen Frankfurt en Keulen. Het snellaadstation is tevens een mooie toevoeging aan het industrieterrein bij het ICE treinstation en business park, hier willen we namelijk innovatieve bedrijven vestigen met creatieve ideeën. Het internationale karakter van Fastned is bijzonder waardevol voor onze stad. "De burgemeester van Limburg hoopt dat deze duurzame mobiliteit een superieure waarde biedt aan zowel bestaande als toekomstige bedrijven op het ICE treinstation en business park.

243772 map fastned 14%20locations germany f17a92 original 1492594677

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom, in de presskit zijn logo’s, foto’s en filmpjes beschikbaar. Zie de newsroom voor de meest recente nieuws artikelen over Fastned.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 114 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com