Fastned verdrievoudigt omzet in eerste kwartaal 2019

Snellaadbedrijf publiceert cijfers eerste kwartaal 2019

Amsterdam, 9 april 2019. Fastned, het laadbedrijf dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft haar snelle groei in het eerste kwartaal van 2019 doorgezet. De omzet verdrievoudigde in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Tegelijkertijd bleef de onderliggende markt; zijnde het aantal volledig elektrische voertuigen op de weg, doorgroeien. Het marktaandeel van volledig elektrische auto's als aandeel van het aantal nieuw verkochte auto's in Nederland steeg in het eerste kwartaal van 2019 tot 7,32%, ten opzichte van 3,15% in hetzelfde kwartaal van vorig jaar[1].

Q1 resultaten 2019 (unaudited)

  • Omzet: € 844.000 (+236% t.o.v. Q1 2018)[2]
  • Afzet: 1.520 MWh (+215% t.o.v. Q1 2018)
  • Aantal actieve klanten: 22.717 (+174% t.o.v. Q1 2018)

Q1 mijlpalen:

  • 36.713 laadsessies in de maand maart 2019
  • Vijf nieuwe stations operationeel. Van der Valk Gladbeck en Melle West; Albert Heijn XL in Nijmegen, Pilsting en Oudenhorst. Op 31 maart waren er in totaal 90 stations operationeel.
  • De eerste Tesla Model 3s met CCS hebben geladen bij Fastned, met snelheden tot 126 kW bij de 175 kW laders
  • Fastned won een Zwitserse aanbesteding om 20 snellaadstations langs Zwitserse snelwegen te bouwen en voor 30 jaar te exploiteren
  • Fastned won een tweede aanbesteding in het noordoosten van Engeland voor vijf snellaadstations
  • In maart haalde Fastned meer dan €10,6 miljoen op met de uitgifte van obligaties

Noot: bovenstaande cijfers zijn nog niet gecontroleerd door de accountant.

[1] Gebaseerd op data van de EV Monitor van EV Consult

[2] In haar voorgaande kwartaal publicaties rapporteerde Fastned een omzet die gebaseerd was op enkel de verkoop van elektriciteit. In deze eerste kwartaalcijfer publicatie van 2019 is de omzet gebaseerd op de verkoop van elektriciteit evenals onderhouds fees en andere opbrengsten. De gepresenteerde toename van de omzet in Q1 2019 in vergelijking met Q1 2018 is op een like-for-like basis.

Belangrijke juridische informatie:

De financiële informatie verstrekt in dit persbericht is nog niet gecontroleerd of beoordeeld door een externe accountant en wordt verstrekt zoals het is. Fastned of een van haar gelieerde ondernemingen staat niet garant voor de juistheid, adequaatheid of volledigheid van de informatie en materialen en sluit nadrukkelijk aansprakelijkheid uit voor eventuele fouten of weglatingen.

 

Dit persbericht is opgesteld door Fastned B.V. en dient uitsluitend ter informatie. Het is geen aanbeveling om deel te nemen aan investeringsactiviteiten en u moet niet op de inhoud van dit document vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen. Dit persbericht bevat voorkennis in de zin van artikel 7, 1 tot en met 4, van Verordening (EU) nr. 596/2014 (Marktmisbruik Verordening).  

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, zie www.fastned.nl. In de presskit zijn meer HR foto’s en filmpjes beschikbaar.

Download PDF
Download PDF
Over Fastned

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle volledig elektrische auto's snel kunnen laden. De stations bevinden zich op A-locaties langs snelwegen en in steden, waar elektrische auto’s in 15 minuten tot wel 200 km bereik bijladen. Fastned's missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Fastned heeft 109 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie: fastnedcharging.com